متاسفانه بیمه های خصوصی آنطور که باید از قوت لازم برخوردار نیستند و بیمه های دولتی هم فاقد توانایی لازم برای پوشش های خدمات دندانپزشکی هستند.
به گزارش روابط عمومی جامعه دندانپزشکی ایران به نقل از پایگاه خبری تحلیلی خطوط، دکتر علی تاجرنیا به تشریح مشکلات جامعه پزشکی پرداخت و مطرح کرد: بنای آموزش پزشکی و دندانپزشکی در کشور ما یک بنای درست، دقیق و برگرفته از کشورهای پیشرفته در زمان خودش بوده. این موضوع باعث شده که پزشکان و دندانپزشکان ایرانی به لحاظ دانش و مهارت از سطح منطقه بسیار فراتر از کشورهای پیشرفته در علم پزشکی و دندانپزشکی باشند.
دکتر تاجرنیا گفت: متاسفانه برخی سیاستگذاریهای غلط در طی سالهای اخیر موجب شده که گسترش دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و پذیرش دانشجو خارج از روابط لازم و استانداردهای بینالمللی انجام شود. این امر باعث شده که بسیاری از دانشجویان خصوصاً در رشته دندانپزشکی تحت آموزشهای لازم آنطور که باید قرار نگیرند که این مسئله چند آسیب وارد میکند. یکی اینکه سطح آموزش و مهارتهای دندانپزشکان کشور پایین میآید که این موضوع ارتباطات بینالمللی ما را دچار خدشه میکند از طرف دیگر عدم دانایی و توانایی لازم موجب میشود که خدمات بهتر به مردم ارائه نشود و عدم کیفیت خدمات منجر به درمان مجدد خواهد شد که این موضوع هزینه بر است و در مسائلی همانند دندانپزشکی هزینه از جیب مردم افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: مشکل دیگری که با آن مواجه هستیم این است که تلاشهای پیدا و پنهانی صورت میگیرد که وجهه پزشکان در جامعه تخریب شود بخشی از این تلاشها تلاشهای سیاسی است یعنی تلاش میشود که وجاهت از گروه پزشکی گرفته شود. بخشی از آنها به دلیل نگاه غلط و حسادتآمیز به جامعه پزشکی است که متاسفانه در صدا و سیما و بسیاری از رسانهها تبلیغ میشود. حتی متناسب با شأن پزشکان در حوزههای عمومی هم برخورد نمیشود همانند سر و صداهای زیادی که در حوزه کارتخوانها یا عدم پرداخت مالیات توسط جامعه پزشکی مطرح میشود اما وقتی حساب و کتاب صورت میگیرد نشان داده میشود که این صنف بیشتر از صنوف دیگر مالیاتهای خود را پرداخت کردهاند. دکتر تاجرنیا در پایان با اشاره به وضعیت بیمهها گفت: بیمهها یک نوع بنگاههای اقتصادی هستند. بیمههای درمانی همیشه جزء بیمههایی بودند که یا ضررده بودند یا خیلی سودآوری نداشتند. متاسفانه بیمههای خصوصی آنطور که باید از قوت لازم برخوردار نیستند و بیمههای دولتی هم فاقد توانایی لازم برای پوششهای خدمات دندانپزشکی هستند. همین امر باعث شده که بسیاری از خدمات دندانپزشکی یا از جیب مردم پرداخت شود یا با توجه به وضعیت اقتصادی منجر به این میشود که مردم نتوانند از خدمات لازم بهره بگیرند و نهایت سلامتیشان به خطر میافتد. دولت باید در وهله اول سرمایهگذاریاش را رو موضوع پیشگیری که کم هزینه است بگذارد و در حوزه بیمهها هم سعی کند با تقویت بیمهها شرایط مطلوبتری را برای مردم فراهم کند.